Friss felmérés: A férfiak elégedettebbek a munkahelyükkel, mint a nők

2022.01.11. - kedd

Meglepő fordulat van a magyar munkaerőpiacon. Új felmérés készült az aktuális állapotokról.

A fizetés már nem az elsődleges szempont a munkavállalók számára. A felsőfokú végzettséggel rendelkező, budapesti vagy megyeszékhelyeken élő férfiak azok, akik különösebb tétovázás nélkül továbbajánlanák munkahelyüket ismerőseiknek, rokonaiknak – derül ki a Napi.hu számára a Pulzus Kutató által készített friss közvélemény-kutatásból.

A munkabér helyett a legfontosabb szempontok közé kerültek az utazást, az otthoni vagy az irodai munkavégzést támogató juttatások, a well-being szolgáltatások. A jól megválasztott munkabéren felüli honorárium mellett fontossá vált a csoportos és személyre szabott tanácsadás is.

A magyar munkavállalók többsége (73 százaléka) szívesen ajánlaná munkahelyét ismerőseinek. A férfiak elégedettebbek (76 százalék), míg a női válaszadóknak csak 68 százaléka adná tovább munkahelye hírét pozitív előjellel. A nyugdíjhoz közeledő korosztály azonban 42 százalékban nem ajánlaná tovább munkahelyét. Ugyancsak 40 százalékos az elégedetlenség a községben élők körében. A megyeszékhelyen és a Budapesten élők elégedettebek a munkahelyükkel, mint a kisebb településen élők.

Míg a diplomás válaszadók kifejezetten elégedettnek tűnnek helyzetükkel (81 százalék), az alapfokú végzettségűeknek csak 75 százaléka ajánlaná munkahelyét. Ugyanez a középfokú végzettségűeknél már csak 67százalék. – derült ki a Pulzus felméréséből.

Fotó: Envato

Forrás: munkaeropiac.eu